EPUB versus Kindle

EPUB versus Kindle

Epub versus Kindle is een eeuwige strijd, ze zijn twee van de meest populaire e-boekformaten die tegenwoordig worden gebruikt. EPUB is een open standaard ontwikkeld door de International Digital Publishing Forum (IDPF) en wordt nu onderhouden door de publicatiegroep van het Worldwide Web Consortium (W3C). Het is het meest geaccepteerde e-boekformaat en wordt ondersteund door de meeste e-boeklezers, behalve Amazon Kindle-apparaten.

Aan de andere kant is Kindle het eigen formaat van Amazon, vaak aangeduid als mobi of AZW. In de meeste markten heeft kindle het grootste marktaandeel. De meeste Kindle-e-boeken moeten worden gekocht bij de Kindle-winkel van Amazon en kunnen alleen worden gelezen met een Amazon-apparaat of Amazon e-reader-app.

Verschillen tussen EPUB en Kindle: Een belangrijk verschil tussen EPUB en Kindle is dat EPUB een open standaard is, terwijl Kindle een eigen formaat is. Dit betekent dat EPUB wordt geaccepteerd en rechtstreeks wordt gedistribueerd door de meeste grote e-boekwinkels, zoals Google, Apple’s iBookstore, Barnes and Noble’s Nook en Kobo – maar niet Amazon. EPUB is ook het formaat dat door bibliotheken wordt gebruikt voor het uitlenen van e-boeken.

Een ander verschil is dat Kindle e-readers geen EPUB-bestanden kunnen lezen, wat betekent dat je ze moet converteren naar MOBI of AZW3. Elk boek dat rechtstreeks via Amazon wordt gekocht, wordt echter automatisch geconverteerd indien nodig.

Over het algemeen zijn zowel EPUB als Kindle geweldige formaten voor e-boeken. Welk formaat je kiest, hangt af van je persoonlijke voorkeur en welk apparaat je gebruikt om e-boeken te lezen. Als je een Kindle-apparaat of -app gebruikt, is het waarschijnlijk het beste om bij het Kindle-formaat te blijven. Als je echter een andere e-reader gebruikt, is EPUB wellicht een betere keuze.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven