Wat lezen we meer: Misdaad- of romantische verhalen?

Wat lezen we meer: Misdaad- of romantische verhalen?

Misdaad en romantische verhalen zijn populaire boekgenres.
Volgens Emerce waren romantische verhalen en luisterseries het meest populair onder Nederlanders in 2022. In 2021 luisterden Nederlanders veel meer naar misdaad en thrillers. Echter, in 2022 zochten ze op grote schaal toevlucht in romantische verhalen, romans en literatuur. Misdaad bleef echter ook populair en verovert nog steeds een mooie tweede plaats.

Een onderzoek uitgevoerd door Statista in 2018 toonde aan dat het meest gelezen genre in Nederland het thriller-fictiegenre was. Meer dan 35 procent van de respondenten gaf aan dat ze regelmatig thrillers lazen. Poëzie was minder populair, met iets meer dan vijf procent van de respondenten die aangaven dat ze minstens één keer per maand poëzie lazen.

Het is belangrijk om te onthouden dat leesvoorkeuren kunnen veranderen naarmate de tijd verstrijkt. Wat populair is in een bepaald jaar misschien niet hetzelfde is als wat populair is in een ander jaar. Bovendien kunnen leesvoorkeuren variëren afhankelijk van persoonlijke smaak en interesses.

Een sterk misdaadverhaal met een onverwacht einde.

 

 

‘De Gesloten Cirkel Deel I’ van Jos Heijmans is een spannend verhaal. (Epub) 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven