Epub of Kindle – dat is de vraag!

Epub of Kindle, dat is de vraag!

Al onze boeken worden uitgegeven in deze twee versies: Kobo: ePub-versie en Kindle: mobi versie.

Wat is een EPUB

ePub is in Europa het meestgebruikte formaat waarin ebooks worden uitgegeven. Ebooks die je in Nederland bij een webwinkel koopt zijn over het algemeen in dit formaat. Je kunt ze openen met praktisch elke ereader op de markt (behalve de Kindle van Amazon) en met vele applicaties voor onder meer Android- en iOS-smartphones. Ook kun je ePub-bestanden openen en lezen met het gratis programma Adobe Digital Editions.

Een paar gratis hoofdstukken  om een indruk te krijgen van: Françoise Ogier: Een nieuw Leven (Epub)

 ePub-extensie

Ebooks in ePubformaat herken je op je computer aan de extensie .epub. De naamgeving komt van Electronic Publication, en het bestandsformaat is ontwikkeld door het International Digital Publishing Forum (IDPF).

Wat is Kindle?

De Amazon Kindle (spreek uit ‘kindel’, letterlijk ‘aansteken’, ‘laten gloeien’), gelanceerd in november 2007, is een e-reader die digitale boeken kan weergeven op elektronisch papier door middel van digitale inkt. In tegenstelling tot een lcd- of CRT-scherm verbruikt het enkel energie om de tekst op het scherm te brengen, en niets meer tijdens het lezen. Kindle gebruikt bestanden met een .mobi extentie.

Er zijn in 2012 meerdere kindles verkrijgbaar, de kindle 4, kindle touch (met aanraakscherm), kindle keyboard (met toetsenbord), kindle DX (met groter scherm) en de kindle Fire (eigenlijk een goedkope tablet-pc). De standaard en de touch zijn te krijgen met “special offers” waarbij de screensaver van de kindle reclame laat zien. Dit scheelt 30 tot 40 dollar in de aanschafprijs van de kindle. Verder is het mogelijk een 3G-versie te kopen, waarbij boeken via 3G geleverd worden. Dit heeft voordelen als er geen wifi beschikbaar is. In Nederland kost dit een klein bedrag per boek, zonder aansluitkosten. (bron Kindle: Wikipedia) 

Gratis voorproefjes beschikbaar! Probeer onze e-books voordat u ze koopt met onze gratis voorproefjes. Klik hier om uw gratis voorproefje te bestellen.

Een paar gratis hoofdstukken  om een indruk te krijgen van: Françoise Ogier: Gek op jou (Kindle)

Je bent nu op : » Home » Epub of Kindle – dat is de vraag!
Scroll naar boven