80% van je werk afmaken in 20% van je tijd

Hoe je 80% van je werk afmaken in 20% van je tijd

Heb je altijd tijd tekort? Krijg je je dagelijkse werk maar niet af? Maak je geen zorgen, je bent niet de enige. Veel mensen worstelen met tijdmanagement. Maar wat als ik je vertel dat er een manier is om 80% van je werk te doen in slechts 20% van je tijd? Dat klopt, het is mogelijk!

De sleutel is om je te concentreren op de belangrijkste taken en afleidingen te elimineren. Hier zijn een paar tips:

1. Wat zijn je belangrijkste taken.

Niet alle taken zijn gelijk. Sommige taken zijn belangrijker en dringender dan andere. Zoek die 20% taken die 80% van je resultaten opleveren. Dit zijn de taken waar je je het eerst op moet richten.

2. Elimineer afleidingen.

Afleiding is de grootste vijand van productiviteit. Als je je probeert te concentreren op een taak, zet dan je telefoon uit, sluit onnodige tabbladen op je computer en zoek een rustige plek om te werken.

3. Splits grote taken op in kleinere.

Grote taken kunnen ontmoedigend en overweldigend zijn. Deel ze op in kleinere, beter beheersbare taken. Zo lijken ze minder intimiderend en blijf je op schema.

4. Stel deadlines voor jezelf.

Deadlines helpen je gemotiveerd en gefocust te blijven. Als je een deadline hebt, is de kans groter dat je de taak afkrijgt.

5. Delegeer taken.

Als je de mogelijkheid hebt om taken te delegeren, doe het dan! Dit zal je tijd vrijmaken zodat je je kunt concentreren op de belangrijkste dingen.

Hier zijn nog een paar tips die je kunnen helpen om meer gedaan te krijgen in minder tijd:

Gebruik een tijdregistratietool. Hiermee kun je zien waar je tijd naartoe gaat en op welke gebieden je efficiënter kunt werken.
Neem pauzes. Het lijkt misschien contra-intuïtief, maar pauzes nemen kan je juist helpen productiever te zijn. Sta elke 20-30 minuten op en beweeg om een burn-out te voorkomen.
Beloon jezelf. Beloon jezelf met iets leuks als je een taak hebt voltooid. Dit helpt je gemotiveerd en op schema te blijven.
Als je deze tips volgt, kun je 80% van je werk doen in 20% van je tijd. Hierdoor heb je meer vrije tijd om te genieten van de dingen waar je van houdt.

Dit is een van de lessen die je in mijn cursus leert te gebruiken.
Time management :  Van Totale Chaos Naar Full Control!

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven